LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Min lökkollektion hos Mathem finns nu även i Malmö och Göteborg

2020-10-07 | Lökar, Press & Media, Victoria Skoglund

Det här inlägget är ett samarbete mellan Mathem och Zetas Trädgård

Jag har glädjen att berätta att ni som bor i Malmö och Göteborg också har möjlighet att klicka hem min lökkollektion i matkassen.

Det går bra att plantera under hela oktober och även november om det fortsätter vara milt och ingen tjäle i jorden.

Klicka här

Jag har provat många olika sorter under mina tjugofem år som trädgårdsmästare. I den här lökkollektionen som exklusivt finns hos Mathem och på Zetas finns mina absoluta favoriter. Vackra och lättodlade sorter som går att odla både i trädgården eller i krukor på balkongen. Odlingsråd och tips finns under varje sort.

Tulipa ’Libretto Double’ är en av de vackraste tulpaner jag vet. Den liknar en fylld pion och kronbladen skiftar i olika aprikosa, koppar och körsbärsröda toner. En dröm för tulpanälskare! Även mycket fin och hållbar att plocka in i vas. Blir 40 cm hög.

Beställ här: 5 stycken lökar 59.-

Tulpanen ’Light and Dreamy’ är en vacker och bra återkommande tulpan. Det som är mest uppseendeväckande är de plommonfärgade stjälkarna som är en fin kontrast till de violetta blommorna. När den blommar stannar alla upp som går förbi och frågar vilken sort det är. Vacker tillsammans med Narcissen ’Hawera’ och den svarta tulpanen ’Queen of Night’. Blanda dessa lökar i rabatten och vårfägringen är säkrad! Beställ här:  5 stycken lökar 29.50.- 

Tulpanen ‘Exotic Emperor’ är en fylld snövit tulpan med guld- och grönskimrande band på kronbladens utsida. Den blir 35-40 cm hög och blommar tidigt på tjocka stjälkar. Den blommar länge och är även mycket vacker att blanda med Narcissen ’Thalia’. Jag har planterat dem i ett stort ekfat, men går utmärkt både i rabatten och en mindre kruka. Fem stycken lökar är lagom till en kruka på 20-25 cm i diameter.

Beställ här: 5 stycken lökar 35.-

Tulpanen ’Copper Image’ är en av de vackraste tulpaner jag vet. Den liknar en fylld pion och kronbladen skiftar i olika aprikosa, koppar och körsbärsröda toner. En dröm för tulpanälskare! Även mycket fin och hållbar att plocka in i vas. Blir 40 cm hög i maj

Beställ här: 5 stycken 59.-

Hela lökkollektionen hittar ni här. 

/ Victoria

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0