LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Min trädgård är som vackrast nu

2014-06-27 | Privat trädgård

Jag säger ofta..nu är det som vackrast. Men det är väl så att varje årstid och månad bär skönhet på sitt sätt. Detta är andra året i vår nyanlagda trädgård och jag tycker att den tar sig bra. Glandelastern har kanske spridit ut sina vingar lite väl mycket, men jag håller efter den. Jag har fullt med bladlöss på rosorna och någon vivel som angriper lammöronen.. men såhär är det i en levande trädgård. Det finns också ytor som inte är planterade, men de ska fyllas med växter när ledigheten kommer till mig.

köksträdgården

En kombination som blev så fin är den röda Perukbusken Cotinus Grace i samklang med trebladspiran Gillenia trifoliata och den svarta amerikanska Irisen ’Hello Darkness’.

 

Cotinus Grace

Så ljuvligt just nu att jag inte vill gå in på kvällarna. Jag sitter på trappen i varm kofta och bara njuter av växterna.

Iris Hello Darkness

 

Gillenia trifoliata

En av mina absoluta favoriter bland perennerna är Trebladsspira Gillennia trifoliata trivs på de flesta jordar. Stjälkarna är röda och är en fin kontrast mot andra rödbladiga växter. Blommar i juli-augusti och blir 40-80 cm hög.  Är härdig i hela landet i skyddat väldränerat läge. Sol-halvskugga. Prova den !

Kram V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0