LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Möblera om i rabatten!

2017-09-29 | Handelsträdgården, Perenner

Jag älskar hösten! Trädgården genomgår sin årliga förvandling från grönt till rött, orange, gult och brunt. Och trots alla sprakande, energigivande färger som naturen bjuder på sänker sig ett lugn över rabatter och buskage. Jag tar mig tid att fundera och tänka tillbaka på året som gått, vad som funkat bra och vad jag kan förbättra. Jag gillar ju det här med planering, det är liksom min starka sida. Trädgårdsåret 2018 börjar redan nu i min värld.

Maria Andersson möblerar om i rabatten!

Nu vill jag ut och gräva!
Under hösten är det perfekt att plantera, dela perenner och möblera om i rabatterna. Jorden är fuktig och luften sval. Jag har trädgårdsåret färskt i minnet och vet vad som skall få vara kvar, vad jag vill flytta och vad som skall få dela med sig. Jag tar fram mina anteckningar som jag fört under året. Det är bra att skriva ner idéer när de kommer till en. Det kan vara svårt att minnas vad en tänkte i april när november börjar närma sig.

En av mina vårblommande favoriter är kaukasisk förgätmigej. Den vill jag ha mycket av, på fler ställen i trädgården. Den ser jag till att dela nu. En rejäl planta blir enkelt till två nya som får fortsätta växa på andra ställen.

Dela perenner, möblera om i rabatten!

VÅR- OCH FÖRSOMMARBLOMMANDE PERENNER SOM ÄR PERFEKT ATT DELA NU:

kaukasisk förgätmigej
bergenia
sockblomma
spetsmössa
kantnepeta
mandeltörel
daglilja

Perenner I Zetas Trädgård

Flera av trädgårdens vackraste perenner blommar just nu men de låter jag stå orörda. Underbara höstsilveraxet ’Brunette’, ljuvligt doftande höstfloxen ’Blue Paradise’ och oemotståndliga höstanemonen ’Robustissima’ delar jag till våren i stället. Jag vill inte störa dem i sitt vackraste tillstånd.

Jag har ju nu några hål att fylla  i rabatten och jag tänker mig perovskia, anisisop och stenkyndel tillsammans med min bolltistel. Tidigt grönskande vårälväxing får plats i en halvskuggig del i trädgården tillsammans med fräscha sköldpaddsörten. Perfekt!

/Maria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0