LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Narcissen ’Toto’

2014-09-16 | Blandat

Den här sorten satte jag ett trettiotal av under min uppstammade häggmispel förra hösten. Narcissen ’Toto’ är en sort med små blommor. Jag tror utan att överdriva.. att nästan varje stjälk fick upp emot sex till åtta doftande blommor.  Den blommade mycket länge, nästan en månad. Det kan i och för sig bero på att den nästan stod  helt i skuggan.

Narcissen 'Toto'

Den växer intill hasselörtens grönglänsande blad, men det blev lite för sparsmakat. I år ska jag sätta knölar av blåblommande balkansippor intill lökarna. Tror det kan bli fint tillsammans. Även vit eller blåblommande lungört skulle funka som kompositionsväxt.

Kram V

Narciss ‘Toto’ ingår i Zetas egen lökkollektion. Ett sortiment utvalda odlingsvärda sorter som vi tycker mycket om.

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0