LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Öppnat sommarhuset

2014-04-21 | Blandat

Vilken underbar påskhelg! Vi har varit på Öland och öppnat upp sommarhuset. Visst är det något speciellt med att komma fram efter en lång bilresa. Öppna upp dörrarna, mötas av den lite unkna instängda vinterlukten. Vi tände massor av ljus, drack ett litet glas rött, satte på oss varma sockor och mjukisbyxor och sov tungt under filtar och täcken. På morgonen vaknade vi av att solen letade sig in mellan gardinerna. Vi åkte till bageriet och köpte surdegsbröd med tranbär och solrosfrön. Åt en lång frukost innan vi satte igång med alla bestyr.

Alla pelargoner hade övervintrat och jag planterade om dem i ny blomjord och beskar dem hårt.  Jag brukar inte gödsla i samband med omplantering utan väntar tills jag kommer ner igen om en månad. Tänk på att heller inte ge för mycket vatten! Det är lätt att övervattna i början. Så länge de inte har vegeterat så behöver de heller inte särskilt mycket vatten.

norsk skogskatt

Sigge njuter av påsklov och hade fullt upp med att jaga näbbmöss.

snickarglädje

Jag älskar att tvätta fönster! Tycker det är avkopplande och jag lyssnar på radion och funderar så bra. Kanske fönsterputs har en terapeutisk funktion på mig?

gräsklippning

Johan klippte gräset, det hade redan kommit upp en bit. Vi brukar inte behöva klippa såhär tidigt, men det har ju varit så varmt. Jag klippte in lavendeln med häcksaxen två tredjedelar. Rensade ur klätterrosorna och städade ur den enda rabatten med rosenvial och pioner. Jag har ingen trädgård att skryta med på Öland. Det går rätt fort att få ordning på de växter som finns där. Lavendel, några rosor, pioner och rosenvial.

cafe haget

Såklart hann vi med att fika också! Vi cyklade till  Cafe Haget som hade öppnat för säsongen. De bakar de mest ljuvliga bullar ni kan tänka er. De dryper av smör och nymortlad kardemumma. Smakar så bra till utsikten av havet och vindpinade tallar.

öland

I sommar kommer tidningen Lantliv ha ett reportage från mitt sommarhus. De gjordes förra året, så därför blir det bara små smakprov denna gången inifrån.

doftljus

Visst är det härligt med ett ny skurat sommarhus som doftar såpa och lavendel.

dubbla påskliljor

I gräsmattan växer en helt ljuvlig fylld påsklilja som jag inte vet namnet på. Den doftar lite av citrus och verkar sprida sig villigt. Om ni ska köpa lökar i höst så leta efter en fylld sort som heter ’Rip van Winkle’. Den återkommer bra och blommar länge.

Hoppas ni också haft en härlig påskhelg.

Kram V.

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0