LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Palettblad & plättar i luften

2014-04-01 | Blandat

Här kommer några inspirationstips till era krukor i sommar. Ibland utan att vara kritisk kan jag tycka att många terasser och balkonger kan bli lite plottriga. Och visst är det svårt att välja bort när det finns så mycket fint att välja på. Prova palettblad i år! De är jättefina i kontrast till andra brokiga växter, och var inte rädda för den dominanta färgen. Den ger tyngd och lyfter fram de andra blommornas toner. Just den ni ser på bilden har limefärgade kanter och skulle  kunna bli mycket fin tillsammans med en korg limefärgade tobaksblommor.

Förra året planterade vi plättar i luften i stora trälådor som vi lät linda upp på järnställningar på Zetas. Jag har börjat använda vanliga krukväxter i flera av mina krukor på sommaren. Plättar i luften är en favorit som går att kombinera med andra sommarblommor. Prova att byta ut hänglobelian i år! Blanda upp plättarna med svanfjädergräs, asparagus och ormbunkar istället. Eller bara gråtimjan som får krypa ut över kanterna i en låg kruka. Perfekt i ett soligt läge. Grönt är skönt!! 

Kram V

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0