Här kommer två tips på ätbara grödor som repriserar i mina kökslådor och i växthuset. Den peppriga ruccolan ’Wildfire’ kan jag inte vara utan. De första späda bladen är till en början mild och mjäll i smaken.
Vartefter den växer så blir den starkare och intensivare i smaken. Jag mixar den ofta till en otroligt god pesto med solrosfrön, parmesan och en smakrik jungfruolja.
Jag sår den direkt i mina lådor i början på maj. Den går också att odla inomhus i kruka om man inte har någon trädgård eller balkong.
Det kan ni göra redan nu om ni vill.
I den stora kopparkrukan hade jag röd gyllenlack som är en bivänlig växt. Det är viktigt att komma ihåg att välja växter som ger mat till våra pollinatörer.
Längs med bambupinnarna ska luktärtorna få klättra upp i sommar.
Jag tycker fortfarande att tomaten ’Sungold’ är världens godaste tomat. Den smälter som karameller i munnen och jag sår fröna nu för att ha plantor klara i april i växthuset.
Vill ni prova ytterligare en till sorts tomat så tycker jag ni ska prova ’Supersweet 100’. Den får små mycket söta frukter och ger enormt stor skörd. Klicka här.
Jag vattnar mina tomatplantor med Zetas ekologiska näring och även lakvattnet från bokashihinken.
Ja, ni ser ju växtkraften i lådorna och att jag inte heller har gallrat ur..ibland hinner jag inte riktigt med..
( Bilderna är naturligtvis från förra sommaren. )
/ Victoria