LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Perukbuske och rosa hortensia i samförstånd

2018-08-27 | Min trädgård, Växter, Victoria Skoglund

Perukbuske, Cotinus ’Royal Purple’

Likt ett mustigt amaronevin är den, perukbusken! En av de buskar eller litet träd jag älskar mest i min trädgård. Bladen är blodröda hela sommaren och till hösten övergår den i en mer sprakande vinröd färg. Med åren blir grenarna och stammen knotiga och förvedade. Vårens bladutspring är något långsamt. Men när väl våren gjort sitt inträde så vecklas de ut och klär grenarna med vilda runda blad. Jag har beskurit henne ganska hårt varje vår och tagit bort grenar nu i augusti, då jag tycker den blivit lite väl yvig.  Trivs i ett soligt läge, där jorden gärna får vara lätt kalkhaltig. I fredags fick vi hem mycket fina kraftiga plantor. Klicka här.

Den är torktålig och kan bli upp till tre meter hög. Sällsamt vacker är hon också mot en vit vägg eller i kombination med det småvuxna havtornet Hippophae rhamnoides ’Hikul’ samt några plantor av den rosa vidjehortensian ’Invincibelle’. Perukbusken är ett otroligt vackert blickfång som väcker mycket uppmärksamhet.

Den rosa vidjehortensian får vinröda knoppar som den första bilden visar. När den slår ut skiftar den i mild rosa ren färg. Som överblommad är den också mycket vacker. Jag brukar klippa bort blommorna först i oktober. Blommar från juli-september. Zon 4.

Vi har fått hem mycket fina plantor till Zetas. Klicka här för att komma till träd & buskar. 

Och ja, det är en bra tid att plantera nu.

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0