LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

QUICKFIXA JULEN

2017-12-20 | Handelsträdgården

”Kan du ge mig några snabba pynttips inför jul? Något julfint som jag enkelt kan slänga ihop som skapar julstämning?” Frågan kom från min kollega AnnaKarin i förmiddags. Hon har precis flyttat in i ny lägenhet och jullådan var på villovägar, säkert längst in i berget av kartonger.
Just exakt den frågan har jag inte fått förut. Men jag kan tänka mig att många säkert skulle uppskatta att få lite vägledning just nu när det är så mycket som ska hinnas med inför jul. Jag har valt ut de, för mig, fem viktigaste juldetaljerna.
Så håll till godo, här kommer mina quickfixtips för ett juligt hem:


Dörrkransen
Julstämningen börjar redan i trappuppgången eller farstun. Är du inte flink och van att sno ihop en krans själv inhandlar du en barrdoftande julkrans på närmsta handelsträdgård.


Dofter
Jul är, för mig, förknippat med dofter, många dofter! Och en av de ljuvligaste dofterna är hyacintens. I en gammal lerkruka, eller varför inte i ett tråg, tillsammans med mossa är den en klassiker! Är du känslig för doften rekommenderar jag den vita som doftar svagast.


Ljusen
Levande ljus i alla dess former förstärker julstämningen. Vackrast är vanliga kronljus i arrangemang med ljushållare och mossa. Ta det du har hemma; lerkruka, kopparkittel, porslinsskål.


Stjärnan
Av papper, trä, metall eller gran; materialet spelar mindre roll men en stjärna ska du ha till jul! I fönstret, mot väggen eller på dörren. Med eller utan belysning, stjärnan är vacker i alla utföranden.


Blommorna
För maxad julstämning krävs julens blommor! Amaryllis, hyacinter, julrosor, tazetter, iskonvaljer… alla så oerhört vackra och enkla att arrangera. Amaryllis och hyacinter går dessutom utmärkt att snitta och sätta i favoritvasen.

Förhoppningsvis har AnnaKarin hittat skivspelaren och högtalaren, för musik är liksom grädde på moset när det kommer till julstämning. Så vrid upp volymen och låt ’O helga natt’ inviga julhelgen!

GOD JUL!
önskar
Maria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0