LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Rödbladig fläder & basilika ’Yemenite’

2018-07-10 | Inspiration, Odla i kruka, Terrassen, Victoria Skoglund

Jag har provat en ny komposition i mina järnlådor som blev väldigt lyckad. Vill visa er dem nu när de vuxit ihop och bildat ett fint samspel.

Den rödbladiga flädern växer snabbt, får rosa mycket fina blommor och svarta bär som går att äta eller göra sylt på. De flikiga bladen är så fina tillsammans med basilikans något runda blad.

Flädern heter Sambuccus ’Black Lace’ och klarar zon 4. Jag kommer att ställa in lådorna mot väggen i vinter och luta en stor skiva över dem för att förhindra att det snöar eller regnar ner i dem. Jag har märkt att växter klarar sig bättre om de står torrt över vintern.

Basilikan är dock ettårig så den får jag plantera på nytt nästa år. Om ni får svårt att hitta basilika såhär års så tycker jag ni ska välja jätteverbena som en stor svävare över flädern. Tror det kan bli mycket fint!

Basilikans blommor är översållade med bin, humlor och fjärilar. Jag älskar verkligen den växten som bjuder på skönhet långt in på hösten.

Visst blev de fina tillsammans. Den rödbladiga flädern är givtvis en mycket vacker buske som också kan planteras i trädgården som ett rött inslag. Tror ni kommer att gilla den lika mycket som jag. Den är som sagt svår att inte tycka om! Klicka här för att utforska vårt sortiment.

Järnlådorna hittar ni här.

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0