LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Skönhet och hälsa

2014-09-18 | Blandat

’Grunden till en välmående trädgård är jorden’

Den innehåller levande mikroorganismer, bakterier och alger. Alla dessa delar är oerhört viktiga för att en balans ska finnas och bibehållas.

Victoria Skoglund Vintage by fe

Både yttre och inre skönhet påverkas av hur vi mår. Jag lägger stor vikt vid min kost och äter så ren obesprutad mat som möjligt. Jag är beroende av att hålla min kropp och muskler starka då mitt arbete är väldigt fysiskt. Märker direkt på både hy och hår om jag slarvat med mat, träning och sömn. Trädgårdar och växter är beroende av ett naturligt kretslopp, likaså fungerar människans naturliga skönhet. Därför försöker jag odla min egen mat i så hög utsträckning som det går.

Victoria Skoglund

Det finns något läkande och förtröstansrikt att odla sina egna grönsaker. Att kunna påverka min hälsa är ett medvetet val. Jag odlar vitlök, spenat, bönor och  tomater som skördas med varsam hand nästan varje dag. Drömmer om en egen biodling där skafferiet fylls med läkande honung och burkar med handskrivna etiketter. Jag vill ha höns som värper vitaminstinna ägg till min frukost. Vill ha ett självförsörjande kök med helande örter, grönsaker, frukt och bär. Allt är än så länge visioner..men jag brukar nå mina mål! Så snart, snart finns det kacklande hönor i min trädgård.

Victoria Skoglund Vintage by fe

Jag är uppvuxen och präglad av starka kvinnor. Min fantastiska och kloka mamma säger att yttre skönhet kommer från det inre. Att vara en god människa, att vara snäll, och utveckla sin empatiska intelligens gör människor vackrare. Det är något hon har förmedlat genom alla mina år. Och visst ligger det mycket sanning i att det vackra kommer ur det goda.

Jag vill möta min spegelbild varje dag och hylla kärleken till en frisk kropp och ett sunt betraktande öga.

Hur tänker ni kring kost, hälsa och inre och yttre skönhet?

Kram V.

Den vita spetstoppen kommer från Vintage by Fe.

 

 

 

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0