Allt mognar samtidigt och det är knappt så jag hinner med att skörda allt som bjuds både i växthuset och i köksträdgården.
Idag fyller yngsta sonen år och han har önskat sig en vegetarisk buffé.
Det ska bli sa jag glatt.. och har nu skördat lök, vaxbönor, tomater och gurka och ruccola.
Vaxbönorna kokar jag lätt i saltat vatten.
Blandar med ruccola och droppar en god olivolja över dem.
River parmesan grovt, rostar hasselnötter som jag hackar och strösslar över. Enkelt och mycket gott!
Tomaterna och löken bakar jag ugnen på 200 grader på ett bakplåtspapper med lite ringlad olivolja i cirka 15-20 minuter.
Salt och peppar
Den här svarta bifftomaten har jag tyvärr tappat bort namnet på, men det sägs att den ska vara mycket god.
Fick en planta av min kollega Christian i våras. Ska bli mycket spännande att provsmaka så snart de mognat.
Den här lilla snackgurkan heter Fortuna F1 och är verkligen supergod. Vi äter den som den är. Doppar i salt och i en dipp med fet yoghurt, honung och citron.
Jag har inga specificerade recept. Är ju ingen kock så ni får prova er fram.
Jag experimenterar mycket i köket och provar mig fram.
De randiga tomaterna i skålen heter ’Golden Gate’. Vackra och mycket goda!
Det blev bara en enda aubergine..men vi kommer att äta den med vördnad!
Köksträdgården har verkligen levererat i år. Kanske beror det på att vi har helt ny jord i lådorna. Vi var nämligen tvungna att tömma dem helt, då vi fått in ett hemskt ogräs som heter åkerfräken som inte gick att rensa bort.
Nu ska vi fira sonens födelsedag och jag önskar er en fortsatt fin söndag.
/ Victoria