LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Slideranka och doftpelargon

2014-06-30 | Blandat

Har länge haft ett stort järnklot i garaget som jag inte kommit på vad jag vill göra med. Men så hade jag några Sliderankor  Muehlenbeckia complexa som behövde planteras om och vad passade inte bättre då. Tror det kan bli riktigt fint när ställningen blir klädd av gröna små blad. Det är en ganska törstig krukväxt så jag har ställt den lite i skuggan..trots att det inte varit så mycket sol på sistone. Det märks att det kyliga vädret påverkar sommarblomplanteringarna. De vill inte riktigt växa och blomma som de brukar.

plättar i luften

Jag planterade även om den söta doftpelargonen ’Fragrans’ i större krukor från förra året. Denna gamla korsning, troligen mellan Pelargonium odoratissimum x P. exstipulatum, har länge varit med på svenskarnas fönsterbrädor. Det är sort som jag tycker mycket om. Dels för doften men också för de oansenliga men mycket söta blommorna. Den sköts på samma sätt som andra pelargoner.

Pelargon fragrans

Om ett par dagar tar jag semester. Ska bli så skönt med ledighet och mest av allt längtar jag efter långa frukostar och att få ligga kvar i sängen och läsa alla böcker jag sparat till sommaren.

Kram V

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0