LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Snödroppslökar är en färskvara

2019-08-21 | Lökar

Nu är det dags att börja sätta lök för att få fägring i vår. Framförallt är det de riktigt tidigblommande lökarna som bör komma i jorden först.

Nämligen snödropparna! De är färskvara och bör inte ligga för länge i sina påsar och torka. De blir odugliga och vill inte rota sig om ni väntar för länge. Vi har precis fått hem första leveransen med tre olika sorter.

Jag är mycket svag för de fyllda snödropparna Galanthus nivalis ’Florepleno’.  Plockar in dem i små buketter och ställer i likörglas. Underbart vårtecken och stilleben. De ser ut som små vitgröna rosor om man kikar in under de hängande kjolarna. Den sprider sig inte med frö som de enkla, men sätter sidolökar och man kan också föröka dem genom delning. De kommer villigt tillbaka år från år. Klicka här. 

De enkla snödropparna är villigare till förvildning och spridning. Vi har två sorter. Den klassiska som heter Galanthus nivalis och trivs under buskar och träd. Under rotningen vill de inte ha det för torrt. Men när de väl etablerat sig så kan man lita på att de kommer upp även i kargare och sämre jord.

Klicka här. 

Turkisk snödroppe, Galanthus elwesii får större blommor och något bredare blad än Galanthus nivalis. Blommorna har en fin söt doft av honung. Mycket fin! Klicka här. 

Även vintergäcken som börjar blomma före snödropparna vill komma i jorden nu! Klicka här. 

Vintergäck sprider sig mycket villigt under buskar och träd. Kan bilda stora gula ljuvliga ängar på våren som humlorna är mycket förtjusta i!

/ Victoria

 

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0