LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Sol och underbar vallmo på Öland

2020-07-19 | Öland, Victoria Skoglund, Youtube

Jag har tillbringat senaste två veckorna på Öland. Njuter semester och hemmaliv.

För mig personligen så är inte min sommarledighet påverkad av Corona, eftersom jag alltid varit ’hemma’ i mitt hus på Öland. Jag älskar att vara här och har inget behov av att resa bort. Tycker dock om att ha strukturerade dagar och som egen företagare så arbetar jag alltid på förmiddagen efter frukost för att få resten av dagen ledigt.

Nu har resten av familjen kommit ner och vi ( eller rättare sagt jag ) planerar en ny liten bärberså bredvid ladan. Har ju egentligen ingen trädgård att tala om här. Men längtar efter att få plocka vinbär och krusbär. Det är dock extremt torrt här och vattningsförbud. Även om jag samlar vatten i tunnorna ( som i år blivit fyllda av förra veckans regn ) så räcker det inte så långt. Men jag hoppas lite jordförbättring med hästgödsel och bokashikompost kunna få jorden mer bördig.

Måste få visa den ljuvliga kornvallmon som blommar på ängen bakom ladan.

Jag slängde ut en gammal fröpåse på en jordplätt förra hösten och blev så överraskad när jag nu ser en lite blommande äng av de mest ljuvliga pastellfärgade skimrande kronblad.

Tror sorten heter ’Dawn. Chorus’, men är inte riktigt säker då jag inte har påsen kvar.

Jag har provat att så vallmo tidigare på våren ,men inte lyckats. Det verkar spm höstsådd är bättre..iallafall här på Öland. Hoppas den kommer att sprida sig..den här sorten är verkligen underbar.

De är väldigt kortlivade i vas. Men fick många tips på Instagram om att bränna snittytan med en tändare och sedan ställa ner dem i kallt vatten. Det funkar och de höll iallafall i ett dygn..

På min youtubekanal finns nu ett nytt vloggavsnitt här på Öland.

Jag och min väninna Christina köper ett bord på Loppis, äter ekologiska fula tomater och jag förbereder en liten välkomstafton för sambo, son och åksjuk katt.

Klicka här

Hoppas ni har det bra i sommarvärmen. Idag ska jag spela in ett nytt avsnitt till vloggen. Det handlar om vilka växter som lämpar sig i ett sommarhus och planering av en ny bärberså.

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0