Häromkvällen var vi bortbjudna till goda vänner i Byxelkrok. En bjudning som verkligen inspirerade mig från början till slut. Vi fick en svalkande välkomstdrink i deras lummiga trädgård med fläder, lime och mynta. Därefter grillades kyckling och öländska korvar på öppen glödbädd. Vi satt i deras underbara växthus med levande skimrande ljus till mörkret slöts sig kring oss. De hade gjort en magiskt fräsch sallad som jag lagade igår till grillad lax. Jag fick ingredienserna, men dock inga mått så ni får ’höfta’ på egen hand. Men lovar att ni kommer gilla den. Snygg med goda smaker som harmonierar med varandra!
Sommarsallad med hetta:
Ruccola
Vattenmelon
Jordgubbar
Smakrik smulad fetaost
Strimlad rödlök
Dressing:
Neutral rapsolja
Fisksås
1 röd chili ( jag finhackade med med alla kärnor )
2 lime
Grovt mortlad rosepeppar som strösslas över den färdiga salladen / finhackad koriander & mynta
Jag serverade laxen med färskpotatis då jag har hungriga killar här hemma. Men tycker att den funkar som eget tillbehör till grillat eller som enkel sommarlunch.
Lycka till / Sommarkram V.