På helgerna brukar vi laga mat tillsammans och duka lite extra fint. Jag har fått ett recept av min granne Monika. Ett fröknäcke som vi nästan är beroende av och alltid bakar på söndagar. Glutenfritt och fyllt med en massa nyttigheter. Otroligt lättbakat och supergott!
Här kommer receptet:
1/2 dl Linfrö, 1/2 dl Sesamfrön, 1/4 dl Pumpakärnor, 3/4 dl Solroskärnor, 2 dl Majsmjöl, 1 krm Salt, 1/2 dl Olivolja, 2 1/2 dl Vatten, Flingsalt
Sätt ugnen på 150 grader
Blanda alla frön, kärnor,salt och majsmjöl i en bunke. Tillsätt oljan och rör om. Koka vattnet och tillsätt det. Bred ut smeten tunt på ett bakplåtspapper och strö över lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca, 70 minuter. Låt kallna.
Servera gärna med någon hård smakrik ost som Gruyere eller Västerbotten.
De vackra havsblå tallrikarna och skålarna säljer vi i Zetas webbshop under inredning. Finns kaffemuggar och assietter också i samma serie i butiken. Knyt ihop en grov linnehandduk och lägg i tallriken så känns det lite festligare. Lägg gärna upp bröd och ost på en stor gammal skärbräda. Jag hittade min i Köpenhamn i höstas på Fildefer, men vi har liknande i trädgårdsbutikens webbshop.
Hoppas ni haft en fin helg . Kram V.