LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Söndagsfika med hallonbullar

2014-03-30 | Blandat

Helgen har bjudit på helt fantastiskt väder. Vi har haft vänner på söndagsfika med hembakta kardemumma och hallonbullar. Vi dukade ute och visst smakar kaffet bättre i en rottingstol med solglasögon.

johan petersenhallonbullar

Jag älskar ju att baka och denna gången blev det bullar med kardemumma och hallon. Jag bakar dem enligt traditionellt recept, men kalljäser ( tar lite längre tid ) och kan väl också erkänna att jag ökar på smöret med 50 gram extra i degen. Fyllningen består av mortlad kardemumma, smör, socker och hallon. Det blir bäst med färska hallon, men eftersom det inte är säsong köpte jag frysta denna gång. Låt dem rinna av innan ni lägger dem på den utkavlade degen.

fika

Så härligt att äntligen kunna få sitta ute, även om filtarna kom till användning senare på eftermiddagen.

Hoppas ni haft en fin helg och njutit av den härliga vårsolen. Kram V.

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0