LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Stjärnflockan har fröat sig..kanske lite för mycket

2019-06-17 | Perenner, Privat trädgård

Samarbete med Zetas Trädgård

Stjärnflocka ’Star of Fire’

En förtrollande och förförisk växt som spridit sig..kanske lite för mycket i min trädgård. Men som jag älskar den! Den blommar oavbrutet från juni till september. Jag har valt en av de röda sorterna som heter ’Star of Fire’ och får mörka vinröda stjälkar. De stjärnglittrande blommorna är extra vackra i kvällssolen när de nästan skimrar i rött och rosa. Den är planterade i näringsrik jord och soligt läge intill den röda perukbusken. Jag vet att de kan drabbas av minerarflugan som gör att bladen ser ut att vara angripna av rost. Jag har hitintills sluppit det. Men ser ni ett angrepp bör bladen plockas bort omgående och slängas i soporna. Låt er inte hindras från att plantera denna skönhet ändå. Så mycket lycka hon har skänkt mig!

Stjärnflocka , Astrantia major ’Star of Fire’ vill växa i näringsrik lätt mullhaltig jord. Jag klipper blommor till snitt regelbundet. Den lockas då till att bilda nya knoppar under hela sommaren. Den ratas av rådjuren. De har istället siktet på den vita höstfloxen och austinrosorna som växer i närheten. Den ska vara härdig i större delar av landet, bara växtplatsen är väldränerad.

På Zetas har vi olika sorters stjärnflockor. I webbshoppen hittar ni den röda ’Star of Love’. Klicka här. 

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0