LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Svarta aklejor i ett lammöronhav

2019-04-09 | Min trädgård, Perenner, Victoria Skoglund

Det här är en fin och lyckad kombination som jag vill visa er. Poängen med att sätta aklejorna bland lammöronen är att de stora silvriga bladen skyler det fula bladverket som aklejorna får under sommaren.

Däremot är aklejornas bladverk otroligt fint redan i april då de lekfulla bladen är bland de första som syns  i rabatten nu.

Jag har valt lammöron som marktäckare intill granittrappan. Tycker så mycket om kontrasterna när de nästan svävar med sina mjuka ludna blad över trappstegen. Sorten heter ’Big Ears ’och får större blad än den vanliga byzantina. Jag klipper alltid bort lammöronens blommor då jag störs av deras spretighet. Läs mer här.

Funderar ni på att köpa aklejor så är april-maj bästa tiden. Då är plantorna som finast. Jag är ägare till den sammetssvarta/ vinröda aklejan, Aquilegia ’Black Barlow’. Den trivs i väldränerad jord, och hos mig växer den i relativt torr och varm jord. Den är härdig i hela landet.

Ni kan köpa den här.

I försommarens motljus är den otroligt vacker när den skimrar i vinröda och svarta toner.

 

 

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0