LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Täck lökväxter och penseer

2014-03-17 | Blandat

Vi har haft en vecka med ljuvligt väder. Men idag vände det och det har snöat i Stockholm. Vet inte hur ni haft det runt om i Sverige, men här väntas nu några kalla nätter.

varliv-flaskor-altan-victoria-skoglund

varliv-krukor-lokar-victoria-skoglund

Jag hade tagit ut tulpaner och krokus från garaget förra veckan. Även ormhasseln,blodboken, alunroten och prydnadsgräsen som jag har i krukor har fått komma ut på terassen. De har ännu inte vegeterat men jag har iallafall varit ute och hängt fiberduk över alla växter. Jag vill bara påminna er alla om att när det blir flera minusgrader på nätterna så mår inte penseer, lökväxter bra. Vill det sig illa så kan de frysa ihjäl. Det duger bra med lakan, en gammal matta, eller säckväv som skydd. Eller ställ in dem i garaget eller ett förråd några dagar.

varliv-katten-sigge-victoria-skoglund

Vår Sigge har njutit av att få komma ut och han har roat sig rusig bland kantnepetans bladknoppar i helgen. Önskar er en skön vecka och att vårsolen snart lyser på oss igen.

Kram V

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0