LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Traditioner är inte till för att brytas..

2018-12-09 | Böcker, Jul, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Underskatta inte traditioner. Det är ju de som skapar trygghet och igenkänning. Mina barndomsjular var fyllda med starka traditioner som jag fortfarande inte vill ändra på. Min mamma putsade alla kopparkittlar med Häxans putsmedel. De fylldes med blå täta doftande hyacinter och grönmossa. Efter Kalle Anka skulle den stora järnkronan tändas. Det var högtidligt och pappa radade upp värmeljusen och räckte dem till mamma som balanserade i röd klänning på en stege. Det glittrade, och jag och min syster sprängdes nästan av förväntan.

Än idag dricker jag varm choklad på morgonen med lösvispad grädde. Inte för att jag tycker om det, utan för att det alltid varit så. Sätter på teven och blir besviken när de inte visar tjeckisk dockfilm. Idag har jag rosa julbegonior i fönstret. Inte för att jag gillar dem, utan för att det bara ska vara så. I badrummet hänger apelsiner med istuckna nejlikor. Röda band som sticker ut mot den övriga färgstämda inredningen. Blå hyacinter i en stor zinkskål. Jag bakar vörtbröd som möglar och läggs i komposten. Sambon tittar misstänksamt på mig och mina julbestyr. Han undrar varför vi ska lyssna på Jussi Björlings ’Stilla Natt’ varje dag från första advent. Jag svarar  – För att det alltid varit så. Det var inte bättre förr. Det är lika bra nu. Bara man gör exakt likadant. Önskar er en fin andra advent.

 

Julklappstips!

Nu kan ni köpa min bok för endast 149.-  fram till den 16 december. Alla exemplar är signerade ( dock ej inslagna i paket )

 

Klicka här.

/ Victoria

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0