LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Trädpionen som doftar liljekonvalj

2019-05-28 | Perenner, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Vild buskpion, Paeonia rockii

Trädgårdens primadonna, en pion som utan betänkligheter säljer ut sin skönhet och lättja till den som älskar henne. Den är frisk och växer snabbt upp till två meters höjd på lätt knotiga och förvedade stammar. Plantera henne i väldränerad lätt djup jord. Den växer vild på fuji vulkanens sluttningar i sällskap med rhododendron, vilket antyder att den föredrar väldränerad aningen sur jord. Komposterad kogödsel är min fars rekommendation som gödsel.  Jag vattnar mina pioner med Zetas mikrober. Klicka här.

De fladdrande vita kronbladen viker ut sig och blottar en inre mörkt purpursvart teckning. De rufsiga pistillerna likt en gul rya matta förtrollar humlornas inträngande. Blommorna kan bli uppemot tjugo centimeter i diameter. Den är mycket härdig och jag har övervintrat den i en kruka stående intill husväggen under tak. Inlindad i bubbelplast. Doftar underbart av liljekonvalj. Den går även att odla i kruka, vilket är ett extra plus för den som önskar sig en pion på balkongen.

Läs mina bästa odlingsråd för pioner här. 

 På Zetas växer hon i egen majestätisk stolthet bredvid en gammal ormhassel och en pärlbuske.

Plantorna är så stora att vi inte vågar linda in och skicka dem då bladen lätt går av. De har även fått lite frostskador på bladen och ser lite ynkliga ut. Det är dock ingen fara då de utvecklar nya blad i sommar, samt att rotsystemet är intakt och bra.

Vi säljer dem nu för 399.- ( ord.549.- ) 

Vi har ett stort sortiment pioner på Zetas just nu.

och ett utvalt mindre pionsortimentet i webbshoppen.

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0