LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Tulpanen ’Havran’ och blodhägg..en oslagbar kombination

2021-08-21 | Lökar, Victoria Skoglund

Nu har första leveransen med lök kommit och det är som en riktig godisbutik på Zetas just nu. Vi har många fina nyheter i sortimentet. Men jag vill ändå tipsa om en tulpan som jag sätter nya lökar av varje år.

Tulpanen ’Havran’ är en mörkt purpurfärgad tulpan. Den påminner lite om de liljeblommande och fransiga tulpanerna då de yttersta kronblad spetsarna viker sig lite utåt när den slår ut.

Jag har satt lökar under blodhäggen och det är verkligen så otroligt vackert när de blommar tillsammans med de ljusrosa häggklasarna. Hägg är också en av mina favoritdofter på våren. I år tänker jag blanda ’Havran’ med den rosaviloletta tulpanen ’Light and Dreamy’ som får plommonfärgarde mörka stjälkar och kronblad med samma ton som häggen. Tror att det kommer att bli fint tillsammans. Den börjar blomma någon vecka tidigare än ’Havran’ så jag räknar med lång njutbar tulpanfröjd i april-maj.

Tulpanen ’Light and Dreamy’ är en bra återkommande sort och den brukar bjuda skönhet i minst tre år innan man får sätta nya lökar. Ni kan beställa påsar här. 

Vill ni får fler tips på återkommande lökar kan ni klicka här. 

/ Victoria

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0