LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Tulpanlökar och rådjursskydd

2014-09-08 | Blandat

Jag är mycket svag för tulpaner, men vet också att många undviker dem på grund av att de blir rådjursmat. Ett spray som jag använt detta året heter Tricogarden och visade sig vara mycket effektivt och jag har sprayat på både perenner, tulpaner, trädstammar och rosor. Har sedan inte haft ett enda angrepp på flera månader. Trico Gardens doft och smak avskräcker effektivt vilda djur, t ex rådjur, hjort och älg. Det ger ett långvarigt skydd och kan användas året runt. Värt att prova tycker jag om ni har det besvärligt med glupska djur i era trädgårdar.

Tulipa 'Princess Irene'  I  Victoria Skoglund

Tulpanen ’Princess Irene’  får flammande orangefärgade kronblad.Det som gör den än vackrare är de dekorativa mörka stjälkarna. Det är en gammal beprövad sort som jag vill lyfta fram. Tror den har funnits sedan 1949 och har en frisk fin karaktäristisk tulpandoft. Plantera dem gärna tillsammans med purpur och kopparfärgade perenner som tex, bronsrodgersia och alunrot. Skulle även vara fin tillsammans med skimrande vårvivor i rött och orange.

Kram V

 

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0