LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Vårfix i trädgården och hembakta semlor

2014-03-23 | Blandat

Vilken härlig söndag!  Vi har tillbringat hela dagen i trädgården med att klippa ner perenner och prydnadsgräs. Förra året planterade jag lavendel som fick sig ett klipp med häcksaxen. Jag beskär bort gamla blomstänglar samt ytterliggare två centimeter som en extra föryngring. Revsugan och lammöronen rensar jag bara ur med lövräfsan. Alla växter toppdressar jag med kogödsel, samt alla krukor med övervintrade perenner.

Äldsta sonen bakade helt fantastiskt goda semlor med rostad mandel som han blandat med inkråmet och grovmortlad kardemumma. Det var faktiskt en av de godaste semlor jag någonsin ätit.

semla

semla

Och visst smakar fika extra gott efter några timmars arbete i vårsolen. Min yngsta son som helst tillbringar sin tid på gymmet var hemma och kunde tänka sig att vara med på bild.

Victoria Skoglund

pensepense-victoria-skoglund

I höstas planterade jag vita tulpaner i en stor kruka. Det blev lite glest så jag satte ner några  minipenseer och lila hyacinter som extra sällskap. Nu har jag precis varit ute och strösslat blodmjöl över spirande tulpanknoppar, krokus och nyplanterade penseer. Annars kommer det inte finnas en enda kvar imorgonbitti. Vi har gott om hungriga rådjur som verkar ha funnit sin favoritrestaurang hos oss..

Trevlig söndagskväll / V

 

 

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0