LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Världens vackraste tulpan ’La belle Epoque’

2018-09-10 | Blandat, Lökar, Victoria Skoglund

Förra hösten fick jag en korg med olika sorters tulpaner som vår odlare i Holland ville att jag skulle prova. Innan jag rekommenderar sorter vill jag helst ha testat dem själv eller att vi på Zetas har odlat dem under några år innan vi ger dem vår bedömning.

Utan att överdriva så tror jag att den här tulpanen är den vackraste jag någonsin sett.  Den heter ’La Belle Epoque’ och jag planterade den lite i skymundan bakom ett buskage hortensiabuskar då jag inte tyckte de såg så fina ut på bilden. Men så fel jag hade.. De är så sagolikt vackra!

Kronbladen skiftar i olika aprikosa, brons och rosa skiftningar. Botten färgen påminner lite om svagt kaffe. Den blommade i över tre veckor och blev bara vackrare för varje vecka som gick.

Stjälkarna är mörkt plommonfärgade och ger en fin kontrast till de stora fyllda blommorna. Cirka 40 cm hög. Jag vet däremot inte hur villigt återkommande den är. Men kommer den bara tillbaka ett par år så tycker jag ändå att den är värd att sättas.

Den var till och med fin när den började tappa sina kroblad. Jag gödslar mina tulpaner med Zetas bästa gödsel. Både vid plantering, vid uppkomst och efter blomning, för att ge de bästa förutsättningar att samla näring till löken.

Första leveransen tog slut på bara några dagar. Men nu har vi fått hem några lådor till av  ’La Belle Epoque’ och de säljs i påsar om fem lökar. Klicka här. 

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0