LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Vemod och lycka

2014-10-20 | Blandat

Är det bara jag som blir lite vemodig när trädgården träder in i sin höstskrud? Samtidigt kan jag känna sådan tacksamhet över vad jag fått från min jord och trädgård under året. Lycka över de växter som gett mig njutning varje dag.

Min köksträdgård som levererat ruccola, sockerärtor, vitlök, jordgubbar m,m.Ilska över jordlopporna som förstörde den första skörden. Sniglarna som invaderade perennrabatten. Men det är ju så här det här att ha trädgård.. Lycka och misslyckanden. Förväntningar och drömmar.

Victoria Skoglund

Trots att dagarna blir kortare så hinner jag ändå vara en liten stund i trädgården när jag kommer hem från arbetet. En av de växter som verkligen visar sin bästa sida just nu är blodaxet, Actaea simplex ’Brunette’. Tror inte det finns någon blomma som doftar mer ljuvligt än den! Jag tar in några ax i huset och det doftar smultron i varenda rum nu.

 

Blodax, Actaea 'Brunette'

Vi har nästan tagit in alla våra växter i som står i krukor. Idag ska Muehlenbeckian få komma in i garaget. Jag kommer att linda in både kruka och klot i bubbelplast eftersom det ibland blir minusgrader där. I Skåne har jag läst att den kan stå kvar ute på vintern, men jag tror inte den klarar sig här uppe.

 

Plättar i luften

Även pelargonerna flyttas in idag. De tål inte frosten så det är verkligen hög tid..jag är lite sent ute.. De ska få bo i vårt pumprum. Torrt, lite för varmt och mörkt. Men jag har ingen annan plats. De brukar se tilltufsade ut på våren men repar sig snabbt när de får komma ut i ljuset i februari.

Pelargonium fragrans

Kram V

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0